Pentru sănătatea noastră mentală, cu toții avem nevoie de un loc special în care să ne putem refugia pentru a ne deconecta de orice sursă de stres și a ne regăsi. Pentru unii, acel loc este casa bunicilor, o vilă de vacanță sau liniștea din mijlocul pustietății. Dar nu e nevoie să aștepți următorul concediu, când în sfârșit vei putea pleca din oraș, pentru a ajunge să te relaxezi. Nici n-ar fi indicat să-ți refuzi acest drept, când există oaze paradisiace de odihnă și relaxare chiar în mijlocul junglei urbane.

Următoarele SPA-uri din București sunt de vis pentru oricine simte nevoia să apese butonul de reset și să se reîncarce cu energie și cu o deplină stare de bine.

1. Therme București – cel mai mare complex cu ape termale din Europa

Therme 1

Activități

La capitolul acesta, Therme este ca un magazin de jucării pentru copii. Aici ai atâtea opțiuni de petrecere a timpului liber, încât va fi o adevărată provocare să alegi între ele și probabil că vei simți nevoia să-ți faci o nouă programare de îndată ce vei ajunge acasă.


Citește și : Cum alegi produsele cosmetice 


Vei avea de ales între cele trei zone ale complexului, fiecare cu bazine, facilități și activități diferite. Zona Galaxy este destinată distracției în familie, cu tobogane, piscine cu valuri artificiale și plajă de nisip; Zona The Palm este dedicată relaxării, cu jacuzzi și piscine înconjurate de palmieri și vegetație tropicală; Elysium este zona de wellness cu saune, spații generoase de relaxare și restaurant a la carte.

Apoi, vei putea opta pentru sesiuni de masaj și tratamente SPA și vei avea ocazia să participi la ședințe de Aqua Gym, Core WorkOut, Hydrobalance, Pilates sau Yoga. Concertele și evenimentele speciale nu lipsesc nici ele. În plus, până și zilele săptămânii au o temă și un program specific, de la Energic Monday la Sunday Essentials.

Dacă scopul tău este să te relaxezi pe deplin, programul zilei de marți e croit special pentru tine, nu degeaba poartă numele ZEN Tuesday. Acesta include muzică ambientală, o sesiune de Aqua Kineto pentru detensionare, saună, tratamente speciale și ședințe de yoga. Toate activitățile sunt incluse în tariful normal de acces, dar o programare pentru această zi îți va oferi încă un motiv să fii ZEN. Fiecare bilet cumpărat pentru ziua de marți cu punctele acumulate pe cardul Star BT îți va aduce încă un bilet cadou. Astfel, te vei putea bucura de programul de relaxare împreună cu cineva drag, la același cost pe care l-ai plăti doar pentru tine.

Program

Luni – Joi: 9:30 – 23:30

Vineri: 9:30 – 23.58

Sâmbătă: 8:00 – 23:58

Duminică: 8:00 – 23:30

Tarife

Pachetele tarifare sunt calculate în funcție de fiecare zonă și de numărul de ore petrecut acolo, pentru diferite categorii de public. Astfel, prețul plătit de un adult este:

  • Zona Galaxy – 49 de lei pentru 3 ore sau 70 de lei pentru o zi;
  • Zona The Palm costă de la 59 lei/3 ore la 80 de lei/zi;
  • Zona Elysium – 79 de lei/3 ore sau 100 de lei/zi

Pe lângă acestea, se mai aplică diverse discounturi pentru programul de dimineață sau seara târziu ori pentru familii. Biletele se pot cumpăra și în online shop, unde plățile se efectuează doar cu cardul. Un motiv în plus să plătești cu cardul Star BT, dacă vrei să-ți faci o programare pentru ziua de marți.

Transport

Cu mașina. Din centrul Capitalei până în Balotești vei face aproximativ 20 de minute, intrând pe DN1.

Cu autobuzul pus la dispoziție în mod gratuit. În fiecare zi a săptămânii, din stația Piața Romană vei putea lua autobuzul gratuit spre Therme, care circulă și retur, conform programului afișat.

Adresă

Calea București 1k, Balotești | Contact: +40 31 109 0199, therme.ro

2. The Float Room – terapie prin plutire

BT Float 1

Activități

The Float Room e locul în care te vei putea deconecta cu totul, într-o zonă de liniște deplină, fără niciun fel de distrageri ale atenției, dar totuși în mijlocul metropolei.

Forma de terapie oferită aici este terapia prin plutire, într-un bazin special cu săruri Epsom dizolvate în apa cu o adâncime de 30 de centimetri. Vei avea senzația că plutești în spațiu, datorită formei de cocon rotund a bazinului.

Însă nu va fi doar o impresie, ci vei pluti cu adevărat, datorită apei saturate cu sare Epsom, care te va ține la suprafață fără niciun efort din partea ta și îți va relaxa fiecare mușchi. Pentru primele 15 minute ale ședinței, bazinul este iluminat și vei putea asculta muzică ambientală, iar ulterior vei decide dacă vrei să continui astfel sau să plutești în continuare în întuneric și liniște deplină.

Program

Programul zilnic de funcționare este între orele 9:00 și 21:00, dar toate ședințele se programează în avans. În plus, se pot programa chiar și ședințe de plutire de 6 ore, dacă plănuiești să te bucuri de un somn extra-relaxant, însă acelea trebuie anunțate cu cel puțin 48h în avans.

Tarife

Costurile diferă în funcție de ziua pentru care optezi, durata ședinței și alegerea unui abonament sau nu. Pentru abonamente se aplică reduceri speciale, iar costurile pentru o sesiune sunt:

  • Pentru o ședință de 60 de minute programată de luni până vineri, vei plăti 130 de lei, iar în weekend costul se ridică la 150 de lei.
  • O ședință de 90 de minute costă 180 de lei în timpul săptămânii, respectiv 200 de lei în weekend.
  • O sesiune de 6 ore, care se desfășoară pe perioada nopții, costă 600 de lei.

Transport

Cu mașina. Vei găsi aici o parcare proprie pentru clienți, unde vei putea să-ți lași în siguranță mașina.

Cu metroul și autobuzul. După ce cobori în stațiile de metrou Ștefan cel Mare sau Aurel Vlaicu, va trebui să iei autobuzul 605 până la stația Giuseppe Verdi.

Adresă

Strada Țițeica Gheorghe nr. 121D, etaj 5, București | Contact: 0745 304 150, thefloatroom.ro

3. Stejarii Country Club, Shiseido SPA – o fuziune între atmosfera de SPA, artă și design

BT Stejarii 1

Activități

La Shiseido SPA te așteaptă o întreagă suită de activități de relaxare și tratamente cu produse marca Shiseido, care se află printre cele mai cunoscute branduri de cosmetice din lume. Vei avea de ales, printre altele, între: masaj thailandez, saună sau jacuzzi, băi turcești, relaxare în piscină, terapie cu oxigen, tratamente faciale și corporale sau programe de slăbit. Ba chiar, între tratamente vei putea savura și un pahar de șampanie la bar.

Acest SPA din Pădurea Băneasa se întinde pe o suprafață de 1000 de metri pătrați, iar serviciile oferite presupun o desfășurare de forță impresionantă. Toate programele și tratamentele sunt aplicate de profesioniști în domeniu, de la terapeuți, la cosmeticieni, instructori și nutriționiști români și străini.

Program

Programul pentru SPA este următorul:

Luni – Vineri: 10:00 – 23:00
Sâmbăta și Duminica: 10:00 – 21:00

Tarife

Pentru a-ți face o programare la acest Country Club & SPA, e nevoie să completezi un formular de contact, pentru a fi ulterior contactat.

Transport

Cu mașina. La acest club din nordul Capitalei se ajunge în circa 20 de minute din centrul orașului. Membrii Gold și Platinum ai clubului au acces la parcarea subterană cu 300 de locuri.

Adresă

Str. Jandarmeriei, nr. 14A, Sector 1, Bucuresti | Contact: 0744.332.286, stejariicountryclub.ro

4. Balinesse SPA – salon de masaj cu terapeuți specializați din Bali

BT BalineseActivități

Dacă pentru tine relaxarea este sinonimă cu masajul, atunci trebui neapărat să încerci serviciile acestui salon de masaj premium. Salonul este specializat pe masaj și tratamente corporale balineze, autentice, fiind inedit în peisajul nostru românesc. Ședințele de masaj sunt realizate de terapeute din Bali, specializate în tehnici asiatice de tratament și relaxare. Din acest considerent, aici va trebui să comunici în limba engleză, în principal.

Te vei putea bucura de unul din cele 16 tipuri de masaj incluse în ofertă, de la masajul de reflexoterapie, la cel anticelulitic și facial, la masaj cu pietre vulcanice sau ciocolată și masaj Ayurveda. Nici tratamentele oferite nu sunt mai prejos, având posibilitatea să alegi între tratamentele de SPA sau cele pentru păr ori tratamente care vizează diferite zone problematice.

Program

Balinesse SPA este deschis zilnic, între orele 9:00  – 21:00.

Tarife

Fiecare masaj și tratament are un alt preț, însă costurile se învârt în jurul a 170 de lei pentru o oră de masaj și 250 de lei pentru o sesiune de 90 de minute. Ședințele de masaj cu două terapeute sau cele pentru cupluri costă mai mult, între 340 și 460 de lei.

Transport

Salonul funcționează în două locații centrale din București, la care vei putea ajunge cu ușurință, cu mașina ori cu alte mijloace de transport.

Adresă

1) Intr. Bitolia 27, București (zona  Dorobanți)

2) Str. Ion Nistor 4, București – Hotel Z (zona Universitate) | Contact: 0733 126 423, balinessespa.ro

5. Centrul Shakti – servicii complete pentru regăsirea stării de bine

BT ShaktiActivități

Centrul Shakti oferă un meniu complet de servicii și tratamente, funcționând ca studio de fitness, salon de masaj și terapii complementare și salon de cosmetică, în același timp. Așa că, dacă ești mereu în contratimp și vrei să îmbini mișcarea cu relaxarea și să pleci de aici direct la lucru, arătând impecabil, Shakti e soluția pentru tine.

Aici vei găsi peste 50 de tipuri de masaje și ritualuri, inclusiv masaj în stil japonez, hawaian sau shiatsu. Poți să-ți faci o programare și pentru împachetări și tratamente modelatoare ori terapii craniosacrale. Sesiunile de Yoga, Pilates și Body Art se desfășoară cu regularitate, iar salonul de machiaj, coafură, manichiură și pedichiură este plasat în mod convenabil în aceeași locație.

Program

Centrul este deschis de luni până sâmbătă, între orele 9:00 – 21:00, fiind închis duminica.

Tarife

Datorită serviciilor complete oferite, ar fi păcat să nu profiți de ocazie pentru a petrece câte o zi întreagă aici, la fiecare vizită. Pachetele speciale sunt gândite astfel încât să beneficiezi de o varietate de servicii, în diferite combinații, la un cost mai avantajos. Ofertele se schimbă lunar și sunt afișate pe pagina centrului.

  • Masajele și ritualurile de wellbeing care implică diverse tehnici și ingrediente cu proprietăți medicinale durează între una și două ore, iar costurile se situează, în medie, între 120 și 300 de lei, în funcție de specific.
  • O sesiune de Yoga, Pilates sau Body Art costă 60 de lei.
  • Un machiaj profesionist complet are un cost de până la 350 de lei, iar pentru o coafură vei plăti până la 250 de lei.

Pentru toate aceste servicii, programările se pot face telefonic sau online, dar te sfătuim să consulți pagina web a centrului când vei avea ceva mai mult timp la dispoziție, pentru a alege ceea ce ți se potrivește din varietatea de servicii oferite.

Transport și adresă

Vei găsi cu ușurință acest SPA, care se află într-o zonă foarte accesibilă, Parcul Grădina Icoanei pe str. Cristofor Columb, nr. 3, Sector 1, București | Contact: 0755 069 569, centrulshakti.ro

Te sfătuim să nu uiți de aceste variante de relaxare, atunci când vei avea nevoie de un refresh. Din când în când, o bălăceală în piscină, un masaj relaxant sau un tratament cosmetic complet prind atât de bine! Chiar dacă efectul este doar temporar și tensiunile de zi cu zi vor ajunge din nou să te copleșească, acesta e doar un semnal că trebuie să-ți acorzi din nou timp pentru tine și să revii la SPA.

Imagine cover: Unsplash 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*