Pielea este un organ special, care necesită o îngrijire aparte, chiar dacă de multe ori tindem să-i dăm mai puțină importanță decât merită.

Soarele ne urmărește zi de zi și oriunde ne-am afla, fie că se vede pe cerul senin sau se ascunde după nori. În ambele situații, el are efecte mai puternice sau mai puțin puternice asupra pielii noastre și trebuie să ținem cont de acest fapt atunci când ne ocupăm de rutina de îngrijire.

Dacă până la 30 de ani folosim crema cu protectie solara doar atunci când mergem la plajă, este important de știut că după această vârstă este indicat să o folosim zi de zi pe ten. Mai mult decât atât, acum se găsesc pe piață creme special concepute pentru față, cu un factor de protecție de 50, care pe lângă că protejează pielea, oferă și hidratare.

Azi îți vom spune despre importanța folosirii cremelor sau a uleiurilor cu factor de protecție solară pentru a avea o piele mai frumoasă și, în primul rând, sănătoasă.

Motive pentru care să nu uiți de SPF

Mai ales pe timpul verii, razele soarelui sunt mult mai puternice decât în restul anului și o extra îngrijire a pielii este binevenită. Ele sunt cele mai puternice între orele 11:00 și 16:00, iar atunci ar fi cel mai bine să eviți statul pe afară cât de mult poți, pentru a nu-ți crea probleme. Dacă totuși trebuie să parcurgi distanțe oricât de mici prin soare, atunci crema cu FPS este un must, la fel și umbra, acolo unde este posibil.

Hidratează pielea

Se știe dintotdeauna că hidratarea pielii este unul dintre cei mai importanți factori care o fac sănătoasă. Cremele cu FPS hidratează pielea și vin ca un ajutor hidratării cu apă pe care ți-o oferi zilnic. Strălucirea vine din interior, însă uneori are nevoie și de un mic imbold din exterior.

Previne îmbătrânirea

Ridurile sunt un efect al trecerii timpului, dar și a îngrijirii defectuoase a tenului. Razele soarelui lucrează împotriva ta din acest punct de vedere și accentuează apariția acestora. Desigur, vorbim despre ridurile fine. Îmbătrânirea precoce este o consecință a expunerii la soare, însă aceasta poate fi încetinită cu ajutorul cremelor cu factor de protecție.

Combate arsurile solare

De fapt, înainte de toate celelalte motive pentru care să folosești o cremă cu SPF, unul dintre cele mai importante este acela că luptă împotriva arsurilor solare. De multe ori ne gândim că e ok să stăm puțin timp la plajă fără cremă, însă după câteva ore începe să ne usture pielea și să simțim efectul arsurilor. Și atunci regretăm că nu ne-am luat 5 minute din timp să aplicăm crema și să stăm liniștiți.

Preîntâmpină apariția roșeții și a hiperpigmentării

Roșeața pielii este o consecință a arsurilor provocate de soare. Aceasta se instalează de obicei pe față și pe decolteu, însă nici umerii nu sunt întotdeauna protejați. Cum poate fi stopată, ți-ai imaginat deja: cu ajutorul cremelor pentru protecție solară.

Hiperpigmentarea înseamnă apariția unor pete maronii pe piele, mai ales în zona obrajilor, a bărbiei și a frunții. Și aceasta poate fi o consecință a razelor solare puternice și poate fi ameliorată cu ajutorul cremelor cu factor de protecție.

Apără împotriva cancerului de piele

Cel mai nociv efect al soarelui este cancerul de piele. Desigur, acesta poate apărea din atâtea alte cauze, însă un medic dermatolog te poate pune cel mai bine în temă cu acest subiect. Noi doar îți recomandăm aplicarea cremelor sau a uleiurilor cu SPF în momentul în care te expui pentru o perioadă îndelungată la soare pentru a evita cât de mult o îmbolnăvire din această cauză.

Un avantaj al zilelor noastre este varietatea produselor pe care le găsim la un click distanță și care se potrivesc de la mic la mare și de la femei la bărbați. Îngrijirea corectă este mai accesibilă decât oricând, iar să nu ne ocupăm de ea este cel mai mare dezavantaj pe care ni-l putem da.

La Xpertbeauty găsești atât creme de ten cu protecție solară, cât și produse pentru corp și buze. Mai mult decât atât, pe lângă acestea, găsești și creme regeneratoare pentru după plajă, să ai parte de o îngrijire completă.

Pregătirea de întâlnirea cu soarele îți va aduce și un alt beneficiu, pe lângă cele de mai sus: un bronz uniform și o culoare a pielii pe care îți vei dori să o păstrezi cât mai mult timp de-a lungul anului.

Toate acestea sunt doar la un click distanță de tine și la prețuri mai mult decât accesibile. Cucerește vara și simte-te bine în pielea ta îngrijită! 

Sursa foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*