Trăim în epoca vitezei. Zi de zi încercăm să apăsăm butonul de fast forward atunci când vine vorba de activitățile din propria rutină și căutăm să ne eficientizăm viața, pentru a ne bucura mai mult de aceasta. Atunci când vine vorba de frumusețe și îngrijire personală, dacă ar fi să aruncăm un ochi pe listele de nevoi și dorințe ale femeilor, cel mai probabil punctul comun ar fi reprezentat de timp. Chiar și atunci când este vorba de timp investit în noi însene, ajungem uneori în situația de-a face lucrurile pe bandă rulantă, tocmai pentru a putea bifa restul activităților de pe listele mult prea pline. Totuși, te-ai gândit că mai repede nu înseamnă întotdeauna mai bine?

A lăsa deoparte momentele dedicate ție nu este o soluție, astfel că îți propunem o schimbare de perspectivă: ce-ar fi dacă ai înlocui viteza cu impactul? Indiferent că ne referim la coafură, make-up ori îngrijirea pielii, ne dorim rezultate perfecte și de durată. Același lucru se aplică și în ceea ce privește manichiura. Căutăm produse rezistente și culori vibrante, care să ne scoată stilul în evidență. Astfel, pentru a da o mână de ajutor la acest capitol, îți povestim mai jos despre cele mai importante aspecte de care să ții cont pentru o manichiură de durată, de la îngrijirea unghiilor, la forma lor ideală și până la importanța unui gel UV bun, pentru o manichiură complexă și fermecătoare.

Îngrijirea unghiilor – primul și cel mai important pas

Trendurile vin și pleacă, însă nu ai putea să le adaptezi și să le transpui în propriul stil dacă unghiile tale nu ar fi într-o stare impecabilă. Astfel, unul dintre cele mai importante aspecte în manichiură este chiar începutul: curățarea și îngrijirea acestora. Și, înainte să intrăm în detalii, trebuie să subliniem faptul că prin îngrijire nu ne referim doar la cea de dinaintea realizării manichiurii, ci la grija permanentă pe care o avem față de aceasta, căci fără o bază sănătoasă nu am putea construi o manichiură superbă. 

Folosind mâinile zilnic, iar pielea din această zonă, alături de unghii, este expusă, cu și fără voia noastră, unor factori dăunători din mediu, astfel că nevoia de protecție este cu atât mai mare. Așadar, esențial este să pornești de la curățare: asigură-te că îndepărtezi impuritățile, tai și pilești unghiile corespunzător. În ceea ce privește pasul din urmă, venim și cu un mic truc: folosește pila buffer. O astfel de pilă delicată, cu minimum două straturi abrazive, te va ajuta să netzești unghia, astfel că produsele vor arăta mai bine și vor rezista mai mult. Nu în ultimul rând, ai grijă ca și cuticulele să fie îngrijite – recomandăm aplicarea unor uleiuri dedicate -, optează pentru tratamente de regenerare (dacă ai nevoie) și, desigur, hidratează pielea constant, pentru a păstra un aspect tânăr al mâinilor.

Alege o formă care să se potrivească rutinei tale zilnice

Unghiile vorbesc despre frumusețe în aceeași măsură în care vorbesc despre stil și rutină. Poate că ai întâlnit până acum același trend sau, altfel zis, același element purtat de mai multe femei și, totuși, el să nu arate la fel la toate. Diferența o face propria noastră esență, deci cine și cum suntem în viața de zi cu zi. Tocmai din acest motiv, manichiura trebuie adaptată la nevoile și dorințele noastre, pentru a ne asigura confortul și starea de bine.

Dacă ar fi să creăm un top al celor mai durabile unghii după forma lor, primul loc ar fi, cu siguranță, ocupat de cele rotunjite. Această formă este potrivită pentru tine dacă pe agenda ta se află numeroase activități care implică mâinile, pentru că este cât se poate de practică: unghiile rotunjite se rup mai greu, deoarece nu se agață, și sunt potrivite pentru o manichiură clasică. Apoi, dacă unghiile rotunde sunt cele mai ușor de îngrijit, cele pătrate sunt moderate și atrag subtil și delicat atenția. Această formă este mult mai greu de întreținut, având colțurile predispuse la rupere, însă oferă un look fresh, tineresc și plin de viață. Nu în ultimul rând, poate una dintre cele mai pretențioase forme de unghii este cea migdală. Alege această formă dacă ești o fire feminină și îți dorești un look senzual și sexy, dar să ai în vedere faptul că aceasta presupune o grijă și atenție constantă.

Uite și un mic pont legat de cum îți dai seama ce formă de unghile ți se potrivește: cele mai multe avem unghiile rotunde în mod natural, iar de asta îți poți da seama uitându-te la forma cuticulelor tale. În teorie, forma unghiei ar trebui să o copieze pe cea a cuticulelor. 

Apelează la un gel UV bun, pentru un look demn de covorul roșu

Atunci când vine vorba despre manichiura propriu-zisă, dispunem de trei opțiuni: manichiura clasică, cu lac de unghii – cea mai puțin rezistentă, lacul putând să „sară” după câteva zile -, cea cu oja semipermanentă – rezistă cel puțin două săptămâni – și, „vedeta”, manichiura cu gel – rezistă mai bine de o lună. 

În acest sens, în ultima vreme din ce în ce mai multe femei optează pentru o manichiură realizată cu gel, datorită confortului, rezistenței și calității aspectului final ce se păstrează pe termen lung. Mai mult, acest tip de manichiură poate fi realizată atât de tine, acasă, dar și la salon, în funcție de timpul și dexteritatea de care dispui. Tot ce îți trebuie este echipamentul și exercițiu. Apoi, marele avantaj este că manichiura cu gel își păstrează strălucirea și culorile vibrante cu brio în timp.

Desigur, totul pornește de la produsele pe care le folosești. Spre exemplu, un gel UV bun poate fi folosit pentru construcția unghiilor, umplerea rapidă a unghiilor tehnice crescute, dar poate oferi și o bază pentru aplicarea culorilor dorite, iar calitatea acestui produs se va observa în aspectul final. De asemenea, gelurile îți păstrează pigmentul, intensitatea și, mai mult, nu se deteriorează în timp. Rezultatul? O manichiură cu aspect natural, dar care se va bucura de o viață lungă. Mai rămâne doar să alegi culoarea și modelul – ce să fie pentru vara asta?

Sursă foto: Valeriia Miller, cottonbro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*