Pe piață – atât offline, cât și online – există o mulțime de variante de pensule de machiaj. Fiecare are caracteristicile sale și, în general, cele pe care le alegi depind de scopul în care vor fi folosite: pentru ten, pentru ochi etc.

Având la dispoziție diverse pensule de machiaj, se poate ca, uneori, să nu știi exact care este cea care ți s-ar potrivi cel mai bine. Azi suntem aici pentru tine pentru a elucida parte din mister: care sunt caracteristicile materialelor din care sunt confecționate pensulele de machiaj. Astfel, în funcție de ce anume îți oferă fiecare, vei putea să iei o decizie mai informată.

Deoarece materialele pensulelor sunt diferite, acestea se pliază pe mai multe nevoi si la fel le vei alege și tu. În plus, în ultima vreme, și în acest domeniu se merge pe acest trend, atât de folositor, de eco-friendly. Ceea ce poate doar să ne bucure. Fiecare dintre noi poate face pași mici spre o schimbare și asta ne va ajuta pe termen lung.

Materiale și calitate pentru pensulele de machiaj

Durabilitatea pensulelor în timp depinde, atât de îngrijirea pe care le-o acorzi, cât și de materialele din care acestea sunt construite. Pensulele profesionale de machiaj intră în categoria celor de o calitate superioară și al căror efect în vei putea vedea cu ochiul liber și mai ales simți.

Iată care sunt câteva dintre materialele și plusurile pe care le aduc pensulelor de machiaj.

1. Părul pensulelor este unul dintre cele mai importante aspecte atunci când vine vorba despre machiaj. Există două tipuri de păr care sunt folosite: cel natural și cel sintetic.

Părul natural – de capră, ponei sau veveriță – este ideal pentru produsele pudrate si fardul de obraz. Acesta reține mai bine produsul și oferă un finisaj natural.

Părul sintetic – din nylon de exemplu – se potrivește cel mai bine produselor lichide sau cremoase, precum fondul de ten sau fardurile cremoase. Pensulele care îl conțin sunt admirate de persoanele care nu doresc să folosească produse animale nici în aceste circumstanțe.

2. Fixarea perilor trebuie să fie una solidă, să nu te trezești că rămâi cu peria cheală când ți-e lumea mai dragă. Ferulele din cupru sau aluminiu sunt cele care oferă o fixare mai bună și poți să stai mai liniștită atunci când vine vorba despre degradarea pensulei.

3. Mânerul pensulei trebuie și acesta să îndeplinească două criterii:

  • să fie dintr-un material rezistent precum lemnul sau plasticul;
  • să fie ergonomic și ușor de ținut în mână în timpul procesului de machiaj.

Aceste două criterii transformă pensulele din unele banale în unele cu adevărat speciale, de ți-e mai mare dragul să le folosești.

4. Durabilitatea în timp și rezistența la uzură sunt criteriile după care trebuie să te ghidezi atunci când faci o achiziție. O calitate superioară a pensulelor de machiaj înseamnă și o mai mare durabilitate. Așa că îți recomandăm să nu faci rabat de la aceasta, chiar dacă investiția materială inițială este mai mare.

Materiale prietenoase cu mediul

Așa cum spuneam, și domeniul pensulelor de machiaj face parte din acest nou trend în care produsele devin tot mai prietenoase cu mediul din o mulțime de puncte de vedere.

Iată cum se pliază și pensulele de machiaj la acest trend:

  • materialele sustenabile precum bambusul sau plasticul reciclat sunt din ce în ce mai folosite pentru a crea mânerele pensulelor. Pe lângă că sunt sustenabile, sunt și durabile.
  • metoda de fabricație este una sustenabilă și ea, pe lângă materialele folosite în acest proces. De asemenea, faptul că există pensule care nu conțin produse animale și nici nu sunt testate pe acestea este din nou un plus pe care îl aduc atât societății, cât și naturii.
  • oferă opțiuni de a cumpăra doar părți din produsul final. De exemplu, dacă perii sunt încă buni, însă mânerul dă semne de bătrânețe, poți să îl înlocuiești doar pe acesta; sau vice versa dacă se întâmplă la fel cu perii.
  • ambalajele în care vin sunt eco-friendly, din materiale reciclate și biodegradabile. Astfel facem din nou mai puțin rău mediului înconjurător.

Materialele din care sunt fabricate pensulele de machiaj sunt importante, atât pentru rezultate impecabile, cât și pentru o lume mai bună. Dacă și pentru tine aceste două criterii sunt definitorii, alege să investești inteligent, pe o perioadă lungă de timp. 

Credite foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*