Toamna se apropie de final și, încet, încet, începe să îi facă loc iernii. Odată cu sosirea celui mai rece anotimp din an, se apropie și provocările cu privire la îngrijirea părului. Din cauza frigului, părul tău va avea nevoie de îngrijire suplimentară, pentru că, la fel ca și pielea, trebuie să rămână moale și hidratat pentru a fi sănătos. Ninsoarea, vântul, frigul, dar și căldura excesivă din interior pot avea efecte adverse asupra sănătății părului tău. 

1. Folosește o mască profesională 

Dacă ritualul tău de îngrijire a părului nu include folosirea unei măști, este momentul să încerci una. Este recomandat ca, după spălarea scalpului cu șampon și după clătire să aplici, măcar o dată pe săptămână, un produs care acționează în profunzime și care hidratează părul. O mască pe păr eficientă este cea care îi conferă părului tău un aspect moale, neted, dar puternic și sănătos în același timp.

2. Poartă pălării sau căciuli lejere 

Vântul, frigul, ploaia și ninsoarea îți pot usca părul foarte tare și pot avea efect de degradare asupra acestuia. Pe timp de iarnă, poartă pălărie sau căciulă, dar încearcă să găsești unele care să aibă incluse în compoziție materiale precum satinul sau mătasea. Căciulile din bumbac sau lână sunt și ele ok, însă pot cauza ruperea părului și efectul de păr electrocutat. Pentru a evita astfel de situații, poți folosi puțin ulei de păr uscat înainte de a ieși afară. 

3. Tunde-ți părul des 

Atunci când vârfurile încep să se despice, nu aștepta ca părul să crească și mai mult. Mergi deîndată la coafor, pentru că vârfurile despicate vor urca mai sus, de-a lungul firelor de păr. Tăierea părului o dată la o lună sau două (o perioadă de opt săptămâni este ideală) îl va menţine sănătos și plin de vitalitate. Dacă îți dorești să ai părul lung, nu trebuie să te îngrijorezi. Este suficient să tai și un singur centimetru pentru a-i păstra forma și sănătatea pe timp îndelungat. 

4. Evită uscarea părului la temperaturi mari 

Deși ne-ar plăcea să avem tot timpul părul coafat, folosirea unui uscător pe bază de temperaturi mari dăunează sănătății acestuia. Este indicat să folosim un astfel de uscător doar o dată pe săptămână și doar după utilizarea unei protecții termice. În caz contrar, părul va începe să se degradeze din cauza temperaturilor foarte ridicate. Atunci când nu îți usuci părul în acest mod și când nu folosești placa, lasă-ți părul să se usuce de la sine. Este o modalitate excelentă de a-i reda vitalitea, mai ales dacă suplimentezi acest obicei cu folosirea unui balsam după șamponare sau a unei măști cel puțin o data pe săptămână. 

5. Nu ieși afară cu părul umed 

Deși este în sine neinspirat să ieși cu părul umed atunci când este frig afară, pentru că scalpul tău este foarte sensibil la combinația dintre frig și umezeală, există și un alt motiv la fel de întemeiat. Părul devine mai sensibil atunci când este umed și există riscul ca acesta să înghețe și să se rupă mult mai ușor decât dacă ar fi uscat. 

6. Evită să te speli des pe cap 

O frecvență de două-trei spălări pe săptămână este ideală pentru sănătatea părului tău. Spălarea realizată prea des poate avea efecte negative asupra părului tău, pentru că îl privează de uleiurile lui naturale. Părul tău are nevoie de aceste uleiuri mai ales pe timp de iarnă. Dacă nu te simți confortabil cu spălarea acestuia de maxim trei ori pe săptămână, poți începe să folosești șampon uscat între spălări. Astfel, părul tău va căpăta un aspect fresh, iar tu vei câștiga încă o zi până la următoarea spălare, uleiurile naturale ale scalpului nefiind afectate. 

7. Nu-ți spăla părul cu apă fierbinte 

Chiar dacă dorință de a te încălzi este foarte mare pe timp de iarnă, încearcă să eviți să faci dușuri fierbinți și, mai ales, să aplici apă fierbinte pe scalp și pe păr. Acest lucru îl poate face mai fragil și mai expus ruperii decât în cazul în care ai folosi o temperatură moderată a apei. 

În final, nu uita că este important să îți protejezi părul pin purtarea unei pălării sau a unei căciuli, dar și să aplici produse profesioanle precum o mască sau un tratament cel puțin o dată pe săptămână. La fel de important este să nu îți speli părul prea des, să nu folosești apă fierbinte și să îl usuci doar o dată pe săptămâna cu phoenul. Cu aceste obiceiuri de bază, poţi fi sigură că părului tău îi va fi mai bine în iarna ce urmează să vină.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*