Înghețata făcută în casă îți oferă garanția că ai folosit cele mai proaspete ingrediente și în același timp îți permite să reduci sau chiar să elimini zahărul. Bucură-te de rețetele de mai jos alături de cei dragi.

Înghețată de ciocolată cu unt de arahide
Înghețată de căpșune
Înghețată cu cireșe și iaurt grecesc
Înghețată vegană pe bază de unt de migdale
Înghețată pe bază de iaurt cu căpșune
Înghețată pe bază de iaurt cu piersici
Înghețată cu pepene galben
Înghețată sănătoasă cu avocado
Înghețată raw de cireșe și banane
Înghețată raw de banane cu nucă

Indiferent dacă prepari înghețată pentru o seară de vară alături de prieteni sau pentru a-i oferi o alternativă sănătoasă celui mic, cel puțin una dintre rețetele de mai jos sigur îți va încânta simțurile.

sursa foto : Pinterest

Înghețată de ciocolată cu unt de arahide

Dacă ciocolata și untul de arahide sunt pe lista ingredientelor tale preferate, cu siguranță că și rețeta de mai jos va fi pe gustul tău.

Ingrediente (pentru trei porții):

  • 2 linguri unt de arahide
  • 70 g pudră de cacao
  • 50 g sirop de arțar
  • 100 g iaurt grecesc
  • 4 banane congelate

Mod de preparare:

  1. pune într-un vas de blender iaurtul, siropul de arțar, pudra de cacao și bananele
  2. amestecă până obții un rezultat omogen
  3. adaugă untul de arahide și mai amestecă 10 secunde
  4. înghețata este consumată imediat după preparare.

sursa foto : Pinterest

Înghețată de căpșune

Căpșunele sunt printre cele mai aromate fructe de sezon de la noi. Înghețata de căpșune de mai jos sigur te va răcori și în același timp îți va încânta papilele gustative.

Ingrediente (pentru 8 porții):

  • 300 g căpșune proaspete
  • 250 g frișcă
  • 100 g zahăr brun
  • 400 ml lapte de la frigider
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 2-3 căpșune tăiate bucăți pentru decor

Mod de preparare:

  1. pune într-un bol încăpător toate ingredientele și amestecă cu mixerul până obții o compoziție omogenă
  2. decorează cu câteva bucăți de căpșune
  3. pune amestecul la congelator pentru cel puțin 12 ore.

sursa foto : Pinterest

Înghețată cu cireșe și iaurt grecesc

Că e vorba de cireșe obișnuite sau amare, amestecul acestor fructe cu iaurtul grecesc te va face să vrei să prepari această rețetă de-a lungul întregului sezon.

Ingrediente (pentru trei porții):

  • 300 g cireșe (fără sâmburi) de la congelator
  • 200 g iaurt grecesc
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 1 lingură miere

Mod de preparare:

  1. amestecă la blender cireșele cu jumătate din cantitatea de iaurt
  2. adaugă treptat restul iaurtului, mierea și esența de vanilie și mai amestecă timp de 10-15 secunde
  3. pune amestecul la congelator pentru cel puțin 4 ore.

sursa foto : Pinterest

Înghețată vegană pe bază de unt de migdale

Ai adoptat de curând o dietă vegană și nu știi ce dulciuri să mai gătești? Rețeta de mai jos cu unt de migdale este gustoasă, sănătoasă și ușor de preparat.

Ingrediente (pentru 5 porții):

  • 2 linguri unt de migdale
  • 220 ml lapte vegetal (din migdale, alune, nuci sau caju)
  • 5 banane mari
  • 100 g zahăr de cocos
  • 1 linguriță ulei de cocos
  • 1 linguriță apă
  • 1 esență de vanilie
  • un praf de scorțișoară.

Mod de preparare:

  1. amestecă la blender laptele, bananele și esența de vanilie
  2. pune amestecul într-un bol mare și adaugă untul de arahide la temperatura camerei
  3. pune amestecul rezultat la congelator cel puțin 30 minute
  4. separat, pune într-o tigaie zahărul, uleiul de cocos și apa
  5. lasă pe foc până apar primele bule mici
  6. scoate amestecul de la congelator și adaugă siropul din tigaie (după ce s-a răcit) și scorțișoara
  7. pune din nou la congelator și lasă cel puțin 12 ore.

sursa foto : Pinterest

Înghețată pe bază de iaurt cu căpșune

Căpșunele din acestă rețetă te vor încânta iar textura cremoasă promovată de iaurtul grecesc îți vor aduce aminte de gelateriile italiene.

Ingrediente (pentru două porții):

  • 70 g iaurt grecesc
  • 300 g căpșune congelate
  • 2 linguri de miere
  • ½ lingură de suc proaspăt de lămâie

Mod de preparare:

  1. amestecă la blender ingredientele până capătă o textură uniformă
  2. lasă 3 minute să se așeze compoziția
  3. pune înghețata la congelator pentru cel puțin 10 ore.

sursa foto : Pinterest

Înghețată pe bază de iaurt cu piersici

Persoanele care iubesc piersicile nu trebuie să se simtă discriminate. Înghețata de mai jos sigur va satisface cele mai înalte standarde în perioada caniculară.  

Ingrediente (pentru 3 porții):

  • 150 g iaurt grecesc
  • 450 g piersici de la congelator
  • 3 linguri de miere
  • sucul de la ½ lămâie

Mod de preparare:

  1. amestecă la blender (aproximativ 3 minute) iaurtul, piersicile, mierea și sucul de lămâie
  2. amestecul cremos se distribuie în cupe și se pune la congelator
  3. înghețata poate fi consumată după 12 ore.

sursa foto : Pinterest

Înghețată cu pepene galben

Dacă pepenele roșu se potrivește de minune în sucuri și limonade, pepenelui galben îi stă cel mai bine sub formă de înghețată. Aroma sa inconfundabilă va fi completată de textura cremoasă a rezultatului final.

Ingrediente (pentru 3 porții):

  • 500 g pepene galben
  • 250 ml smântână
  • 120 g zahăr brun
  • 3 gălbenușuri de ou
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • pentru decor, o felie de pepene galben tăiată bucăți

Mod de preparare:

  1. amestecă la blender pepenele galben cu 50 g zahăr brun
  2. separat, amestecă gălbenușurile, zahărul vanilat și restul de zahăr brun
  3. adaugă peste amestecul anterior smântâna și amestecă la mixer pentru 5 minute
  4. adaugă ușor amestecul de pepene și zahăr peste amestecul de smântână și amestecă până la omogenizare
  5. pune la congelator pentru trei ore
  6. scoate și adaugă bucățile de pepene galben, fie direct în compoziție, fie pe post de decor
  7. pune din nou la congelator ca să stea cel puțin 12 ore înainte de consum.

sursa foto : Pinterest

Înghețată cu avocado

Doar pentru că fructul de avocado merge perfect alături de o salată de legume, asta nu înseamnă că nu îl poți introduce și pe lista deserturilor. Încearcă rețeta de mai jos și nu vei regreta.

Ingrediente (pentru 1 porție):

  • ½ avocado copt
  • 1 lingură miere
  • 2 linguri smântână
  • ½ lămâie verde
  • pentru decor, frunze de mentă

Mod de preparare:

  1. amestecă ingredientele la blender (2-3 minute) și ornează cupele cu 1-2 frunze de mentă fiecare
  2. lasă cel puțin 12 ore la congelator înainte de consum.

sursa foto : Pinterest

Înghețată raw de cirește și banane

În lipsa laptelui sau a smântânii, care au trecut prin numeroase procese până să ajungă în bucătăria ta, ingredientele de mai jos sunt naturale și neprocesate, iar gustul îmbinării lor te va face să îți mai dorești o cupă de înghețată.

Ingrediente (pentru 6 porții):

  • 500 g cireșe (fără sâmburi) congelate
  • 1 kg banane congelate
  • 50 g zahăr de cocos sau 2 linguri de miere

Mod de preparare:

  1. lasă fructele 5-10 minute la temperatura camerei
  2. amestecă la blender cireșele și bananele
  3. adaugă, după gust, zahăr sau miere (se poate să nu fie nevoie dacă ai ales banane foarte coapte)
  4. consumă înghețata imediat după preparare.

sursa foto : Pinterest

Înghețată raw de banane cu nucă

Dacă îți plac nucile, migdalele, sau caju-ul, nu dispera. Le poți folosi pe post de “topping” la înghețata de mai jos.

Ingrediente (pentru 4 porții):

  • 450 g banane tăiate rondele de la congelator
  • suc proaspăt de la o lămâie
  • 5-10 nuci tocate
  • alternativ, poți înlocui nucile cu migdale, caju, alune de pădure etc.

Mod de preparare:

  1. taie bananele rondele, pune-le într-o pungă, la congelator 1-3 ore
  2. odată scoase de la congelator se omogenizează la blender 2-3 minute până obții o pastă cremoasă
  3. adaugă sucul de lămâie și mai amestecă un minut
  4. decorează înghețata cu nuci mărunțite
  5. pune compoziția la congelator pentru cel puțin 12 ore.

Înghețata este desertul obligatoriu al verii. Preparată acasă, îți va oferi ocazia să creezi un dulce sănătos, de care te vei putea bucura alături de prieteni sau familie.

Sursa foto: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*