Felul în care gătești poate avea un impact major asupra sănătății tale și a familiei. În timp, chiar și cele mai mici lucruri ajung să capete importanță; dacă pui prea mult ulei, prea multă sare, dacă obișnuiești să gătești gras sau prea dulce, aceste lucruri ajung după o vreme să îți afecteze sănătatea. Tocmai de aceea, e foarte important să încerci să gătești mai sănătos, atunci când faci mâncare.

Nu e nevoie să treci la o dietă vegană ca să te asiguri că mănânci sănătos. Din fericire, progresul tehnologiei și cunoștințele noi despre nutriție îmbunătățesc permanent felul în care gătim și uneltele pe care le folosim pentru asta. Iar în epoca modernă, cele mai avansate unelte ale tale sunt aparatele electrocasnice. Însă, spre deosebire de aparatele din trecut, noile generații de electrocasnice nu se mai concentrează doar pe eficiență și confort, ci și pe sănătatea consumatorului. Iată ce aparate poți folosi în bucătărie pentru a găti mai sănătos:

Friteuza fără ulei

Este foarte bine să încerci să mănânci mereu sănătos, însă nu vei reuși să faci asta întotdeauna. Uneori, nu ți-ai dori nimic mai mult decât o porție de cartofi prajiti și o pulpă de pui (cu tot cu piele). Nimic nu e în neregulă cu asta. Nu e nevoie să eviți mâncărurile care îți plac pentru tot restul vieții tale, numai pentru că nu sunt la fel de nutritive cum e o salată de legume. Însă asta nu înseamnă că nu poți îmbunătăți rețetele, făcându-le mai sănătoase.

Poți să pui mai puțină sare și mai puțin zahăr în preparatele tale și poți folosi mai puțin ulei atunci când gătești. Iar datorită noilor generații de electrocasnice, poți merge chiar mai departe. În cazul cartofilor prăjiți, spre exemplu, poți înlocui tigaia de prăjit cu o friteuză fără ulei, care va prăji cartofii mai repede și într-un mod mult mai sănătos. Noile modele de friteuze folosesc o tehnologie care permite prăjirea cartofilor fără ulei, lucru care va îmbunătăți considerabil atât gustul cât și compoziția rețetelor tale.  

Blender

Blenderul este un aparat foarte util pentru cei care vor să mănânce sănătos. Este folosit, în special, pentru smoothie-uri și shake-uri naturale, însă poate fi folosit cu mult succes și la gătit. Poți folosi blenderul pentru a prepara supe cremă delicioase, cu ajutorul motorului său puternic ce poate mărunți foarte ușor orice ingrediente pui în interior. Astfel, te vei putea bucura de supe cremă de legume gustoase și nutritive, într-un timp scurt și fără efort, totul cu o simplă apăsare de buton.

Storcător de fructe

Nimic nu poate fi mai bun pentru nutriția ta și a familiei decât un storcător de fructe, cu care să poți pregăti oricând băuturi delicioase și pline de vitamine, în același timp. Sucurile naturale ajută la întărirea sistemului imunitar, îți dau energie și te ajută la digestie, iar partea cea mai bună e că nu trebuie să te limitezi doar la fructe. Storcătoarele pot procesa și legume cum sunt morcovii sau roșiile, cu care poți prepara băuturi noi, cu arome diferite. Conform She Knows, poți folosi storcătoarele pentru a procesa o gama destul de largă de legume, atâta timp cât ele sunt proaspete.

Mixer pentru salată

Mixerul pentru salată e un aparat simplu, însă foarte eficient. Acesta folosește un sistem inovator pentru a curăța, a usca și a toca frunzele de salata, totul din câteva mișcări. Toate piesele sale sunt din plastic și nu are nevoie de o sursă de curent electric pentru a putea fi folosit. Iar beneficiul cel mai mare pe care ți-l aduce un astfel de aparat e legat de obiceiurile tale de consum. Vei începe să consumi salată mai des, pentru ca îți va fi mult ușor să o pregătești și te vei obișnui să faci asta, lucru care, la rândul său, va avea un efect pozitiv asupra sănătății tale.

Sursă foto: Shutterstock

Total
21
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*