De câte ori simți că nu mai faci față activităților zilnice și că ai nevoie de puțin timp liber doar pentru tine? Cu toții am trecut prin asta.

Însă soluția ca să câștigi timp este mult mai simplă decât ai putea crede și e chiar o parte indispensabilă din activitățile de zi cu zi. Da, tehnologia ne-a acaparat viața, însă nu trebui să renunți la ea, ci o poți folosi ca să câștigi timp. Uite cum poți să profiți de avantajele tehnologiei într-un mod inteligent:

1. Câștigă controlul asupra timpului liber de acasă

shutterstock 547577194 1De la spălatul rufelor, la prepararea meselor și la făcut curățenie în casă, viața de acasă este alcătuită din toate aceste activități administrative care ajung să îți ocupe puținul timp liber.

Ce poți face? Soluția este să investești în gadget-uri care pot să îți  simplifice  munca de zi cu zi:

  • Cu un aparat de gătit multifuncțional o să prepari mesele mai rapid. Tot ce trebuie să faci este să adaugi ingredientele necesare și aparatul va găti în locul tău. Nu trebuie să mai amesteci ingredientele sau să verifici din 5 în 5 minute dacă mâncarea este gata. Setezi programul și la sfârșit te bucuri de o masă delicioasă
  • Zi de curățenie? Poți folosi un aspirator inteligent sau un dispozitiv pentru curățarea geamurilor care nu doar că îți ușurează munca, ci fac totul în locul tău, în timp ce tu îți salvezi timp prețios pentru tine. Imaginează-ți cum ar fi să îți poți ajuta copiii la teme sau să citești revista preferată și să savurezi un pahar cu vin în timp ce cina este gătită și casa este curățată, toate în același timp

2. Fă mult mai rapid cumpărăturile

shutterstock 454099642Nu, nu trebuie să fugi printre raioane sau să cumperi mai puține produse. Soluția pe care ți-o propunem ca să faci rapid cumpărăturile e să plătești la casă direct cu telefonul, fără să mai cauți printre cardurile din portofel sau portofelul în geanta plină.

Cei de la Banca Transilvania au creat o aplicație, BT Pay, cu care poți plăti contactless în magazine, folosind numai telefonul. Trebuie doar să-l deblochezi, să-l apropii de POS și faci plata instant, fără să deschizi aplicația.

Conform unui studiu efectuat de Bareclaycard, un furnizor multinațional de servicii pentru plăți cu cardul, dacă plătești contactless cu telefonul poți economisi 30 de secunde în fiecare zi, iar pe durata întregii vieți înseamnă că vei câștiga timp echivalent cu 9 zile. Acesta este timpul liber în care ai putea chiar să escaladezi muntele Kilimanjaro.

3. Muncește mai puțin, dar mai productiv

shutterstock 439437442 1

Eficiența la muncă nu înseamnă să lucrezi mai mult, ci să lucrezi mai inteligent. Da, deși poate suna a clișeu, e cât se poate de adevărat.

Câteodată suntem atât de prinși cu munca, încât putem uita să finalizăm unele task-uri pe care ni le-am propus la începutul zilei. De aceea, este utilă o aplicație care să îți reamintească ce ai de făcut, iar Google Calendar este unul dintre cele mai simple moduri de planificare a activităților la locul de muncă. Aplicații precum Zoho Project, Basecamp sau Asana te ajută să îți organizezi task-urile și să administrezi într-un singur loc toate proiectele echipei tale.

Secretul pentru a economisi mai mult timp pentru tine este nu doar să te organizezi cât mai bine, dar și să folosești cât mai eficient tehnologia de zi cu zi pe care o ai la îndemână, mai ales că tehnologia modernă îți salvează timp indiferent că ești acasă, la muncă sau în oraș.

De aceea, ar fi timpul să profiți mai mult de avantajele tehnologiei, atât în viața personală, cât și în cea profesională, mai ales că ai la îndemână numeroase aplicații utile și gadget-uri cu care îți poți planifica activitățile mai eficient și să salvezi mai mult timp liber pentru tine.

Sursă foto: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*