Dacă te-ai hotărât ca anul acesta să înveți să schiezi sau să te dai cu placa de snowboard, înainte să îți faci bagajul și să pleci la munte trebuie să știi de ce ai nevoie pentru a te simți confortabil pe pârtie.

Mulți începători în sporturile de iarnă evită să se echipeze corespunzător de la bun început, gândindu-se că asta ar însemna o investiție inutilă, dacă vor decide că sporturile de iarnă nu sunt pentru ei. Însă echipamentul pe care îl porți poate face diferența între o experiență plăcută și una nu tocmai bună pe pârtie. Iată ce ar trebui să pui în bagaj pentru a te simți în largul tău pe pârtie și a învăța mai ușor cu să îți menții echilibrul pe schiuri sau snowboard:

Alege niște ochelari de sport potriviți

Lumina soarelui la munte este mult mai puternică, pentru că razele sunt reflectate de zăpadă. În plus, vântul sau ceața pot apărea pe neașteptate, ceea ce înseamnă că vei avea nevoie de o protecție suplimentară pentru ochii tăi. Mulți începători aleg să poarte ochelari de soare obisnuiti la schi, însă aceasta poate fi o mare greșeală.

Diferența între ochelarii de soare și cei speciali concepuți pentru schi este că aceștia din urmă îți protejează mult mai bine ochii de lumina reflectată în zăpadă, ajutându-te să vezi perfect pe pârtie, dar și când e ceață sau vânt. Acești ochelari pentru sport de la Edel Optics sunt special creați pentru a-ți asigura vizibilitatea de care ai nevoie la munte, precum și confortul necesar, astfel încât să te concentrezi doar asupra mișcărilor tale și să nu îți faci probleme că îți lăcrimează ochii de la lumina puternică sau că nu vezi din cauza ceții.

Să închiriezi echipamentul nu este întotdeauna mai ieftin

Dacă ai fost deja la schi de câteva ori și ai închiriat echipamentul probabil știi că poți ajunge să plătești și câteva sute de lei pentru un echipament complet. Pentru a decide dacă să îți cumperi sau nu propriul echipament este suficient să faci un scurt calcul legat de cât plătești anual, pentru închiriere. Gândește-te apoi în cât timp ți s-ar amortiza investiția. Nu uita să iei în calcul și faptul că multe dintre echipamentele închiriate sunt deja vechi, uzate și nu mai dau același randament pe pârtie.

Alege o geacă termoizolantă

Gecile termoizolante nu sunt atât de groase încât să te jeneze în mișcări, dar sunt călduroase și țin la distanță frigul și vântul. Ai însă grijă să nu te îmbraci prea gros, întrucât odată ce te vei pune în mișcare pe pârtie te vei încălzi rapid. O geacă bună și o bluză termică sunt suficiente pentru a te simți confortabil și a nu transpira în timpul antrenamentului cu schiurile sau cu placa de snowboarding. Nu uita să alegi o haină care să aibă și câteva buzunare interioare, în care să îți poți păstra în siguranță banii, telefonul sau cheile.

Nu pleca la schi fără mănuși

Mănușile sunt esențiale pentru orice practicant al sporturilor de iarnă. Mâinile sunt primele care îți îngheață și nu vei mai putea ține corect bețele de schi, dar nici nu te vei mai putea concentra la fel de bine la a-ți menține echilibrul, dacă ești mai preocupat de cum ți-ai putea încălzi degetele. Mănușile de sport trebuie să fie impermeabile, astfel încât să nu se ude, strânse în jurul încheieturilor, pentru ca zăpada să nu intre în ele, și căptușite pe interior, astfel încât să îți țină de cald.

Pantalonii de schi sunt indispensabili

Începătorii fac de multe ori greșeala de a merge la schi în pantaloni de trening sau, mai rău, în jeanși. Aceștia însă se udă extrem de repede și îngheață apoi pe tine, așa că o simplă căzătură îți poate strica toată distracția de pe pârtie. Atunci când probezi pantalonii de schi este recomandat să le testezi puțin flexibilitatea în mișcare și să alegi unii care nu sunt prea strâmți. Aceștia ar trebui să îți ofere suficientă libertate de mișcare și să fie călduroși, cu o talie înaltă, pentru a preveni pătrunderea umezelii pe sub ei.

Dacă ții cont de aceste sfaturi și nu pleci la munte fără un minimum de echipamente de schi și snowboarding, experiența ta pe pârtie va fi cu siguranță mult mai plăcută și te va face să îți dorești să revii.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:evgenii mitroshin

Total
33
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*