Știi prea bine că produsele de machiaj sunt numeroase și nu le folosești pe toate deodată, sau acest lucru se întâmplă rareori. Indiferent dacă te dai doar cu fond de ten și ruj sau creezi un machiaj mai complex, toate componentele acestuia trebuie să se amestece într-un mod armonios pentru a avea cele mai bune rezultate.
Îți mai amintești și acel moment în care ai pornit pentru prima dată în căutarea produselor perfecte și toți pașii prin care ai trecut ca să le găsești? Sigur că uneori poate să fie un proces care să îți aducă plăcere, însă alteori poate să fie unul în care mai mult aduni frustrări.
Subiectul nostru de azi are în centru un produs pe care îl folosim mai mult de nevoie decât de înfrumusețare: anticearcan. Și tocmai pentru că poate nu face parte chiar din rutina zilnică, se întâmplă uneori să întâmpini dificultăți atunci când îl alegi și să nu fii mulțumită de rezultatul machiajului final. De aceea suntem aici pentru tine și îți spunem care sunt cele mai des întâlnite greșeli pe care le poți face în căutarea anticearcănului perfect și cum să le eviți.

7 greșeli în căutarea anticearcănului perfect
Ține cont de sfaturile noastre și vei vedea că procesul de căutare a unui anticearcăn – și probabil se potrivește și pentru alte produse – va fi unul mult mai plăcut și cu rezultate vizibil mai frumoase!
1. Alege culoarea potrivită tenului tău. Dacă alegi una prea deschisă, poate să atragă atenția asupra zonei de sub ochi, iar dacă alegi una prea închisă, aceasta nu accentuează luminozitatea, ci pune cearcănele sub lupă.
Soluția aici este să testezi nuanța la lumină naturală, pe cât posibil, iar dacă nu, să alegi una cu maxim două tonuri mai deschisă decât fondul de ten, însă ținând cont și de subtonul pielii tale.
2. Se întâmplă să aplici mai mult anticearcăn decât ai nevoie și atunci liniile fine sunt mai tare scoase în evidență.
Soluția este să aplici strat peste strat până când consideri că cearcănele sunt acoperite cum trebuie și produsul nu este în exces.
3. Nu îți pregătești pielea înainte și acest lucru poate să dea efecte nedorite.
Soluția este să hidratezi bine pielea din jurul ochilor cu o cremă sau cu un primer hidratant. Apoi să aplici anticearcănul care se va întinde mai uniform și neted.
4. Aplică și un corector înainte de anticearcăn dacă simți nevoia. Se întâmplă uneori ca cearcănele tale să fie foarte puternic colorate în albastru sau violet și anticearcănul singur să nu ofere acoperirea de care ai nevoie.
Soluția este să aplici prima dată un strat de corector și apoi peste anticearcăn până obții rezultatul perfect.
5. Poți aplica anticearcănul greșit și anume, sau o dungă foarte groasă, sau tot îngrămădit pe o suprafață mult prea mică.
Soluția pe care ți-o oferim este să aplici anticearcănul în forma unui triunghi inversat sub ochi și să îl estompezi cu ajutorul unui burete pentru machiaj, a unei pensule sau chiar și cu degetele, în funcție de cum ți-e mai comod.
6. Antocearcănul care nu este fixat cum trebuie poate să formeze pliuri și astfel dă tenului un aspect neplăcut.
Pentru a avea un machiaj fără griji cât e ziua sau noaptea de lungă îți recomandăm să aplici peste anticearcăn un strat subțire de pudră translucidă fină.
7. Folosești uneori produse care nu se potrivesc tipului tău de piele și acest lucru se vede. De exemplu, la tenul uscat folosești produse mate, la cel gras produse prea hidratante.
Soluția aici este deja dedusă și anume: alege produsele de machiaj – inclusiv anticearcănul – în funcție de tipul pielii tale. Unul hidratant pentru pielea uscată și unul rezistent la transfer pentru tenul gras.
Acestea sunt cele mai des întâlnite greșeli pe care le poți face atunci când cauți un anticearcăn. Ține însă cont de sfaturile noastre și cu siguranță decizia de cumpărare îți va fi cu siguranță mai ușoară! Nu uita să alegi doar produse profesionale, pentru că acestea îți vor lua o piatră de pe inimă atunci când vine vorba despre rezultate impecabile și de durată.
Credite foto: unsplash.com